Culottes on le' blog

Et perosnligt kollaps..

Jeg er simpelthen nødt til at være ærlig overfor jer – Og ikke mindst overfor mig selv. Så jeg håber i vil tage rigtig godt imod det.

Skærmbillede 2015-05-27 kl. 09.46.09

430.000 danskere – svarende til 10 – 12 % har stort set symptomer på alvorlig stress hver dag.

Jeg har i snart 6 måneder været igennem en meget hård periode i mit liv. For 6 måneder siden kollapsede jeg en dag på jobbet. Jeg kunne ikke trække vejret, var ikke til stede og måtte på hospitalet og være hele aftenen. Det var en meget voldsom episode som jeg ikke lige glemmer. Den sidder simpelthen så dybt i hovedet på mig at jeg har udviklet en angst for at “det meget frygtelige” som skete, skal vende tilbage.

250.000 – 300.000 danskere lider af alvorlig stress.

Jeg havde i en længere periode inden haft svært ved at spise, svært ved at holde min vægt ved lige, kunne ikke overskue særlig meget, temperament jeg slet ikke kunne styrer og var meget træt. Altså sendte min krop mig 10.000 signaler som jeg ikke lyttede til. Af den grund at jeg simpelthen ikke kendte til de signaler.

Stress og depression bliver de væsentligste kilder til sygdom i år 2020

Jeg kom til en stress coach som skulle hjælpe mig med at “slappe af” og passe på mig selv. Jeg støvsugede på det tidspunkt 2-3 gange om dagen, gik helst i bad 2 gange om dagen og kunne i det hele taget ikke klarer ro. Der skulle ske noget konstant. Den første time jeg var hos hende skulle jeg svarer på et spørgeskema og svarer på en masse spørgsmål for at hun kunne finde ud af hvor jeg lå på “stress skalaen”. På daværende tidspunkt lå jeg på en 65-70% hvilket er meget, meget højt. Man skal helst ligge under 20%. Så det gav mig bestemt et billede af at det var “held i uheld” at jeg fik det kollaps. Nu blev der endelig taget hånd om mig, noget der nok skulle være gjort for meget lang tid siden.

Ubehandlet stress udløser over halvdelen af alle depressioner og angstlidelser.

Skærmbillede 2015-05-27 kl. 09.45.07

Pga. det store pres jeg havde lagt på mig selv og været ude for, uden at lytte en eneste gang til min krops signaler endte jeg ud med også at få angst med i bagagen. Stress og angst kan ofte høre sammen – Det gjorde de også i mit tilfælde.

Ca. en tredjedel af det samlede fravær i Danmark primært skyldes forhold i det psykiske arbejdsmiljø.

5 dage efter jeg var kollapset på jobbet skulle jeg til London med min kæreste. Jeg havde fået turen af ham i 20 års fødselsdagsgave og havde virkelig glædet mig! Lige indtil angsten ramte mig. Jeg var ligepludselig skrækslagen for at flyve! Noget jeg aldrig nogensinde havde oplevet før. Men afsted det skulle jeg! Det var en rigtig hyggelig tur når angsten valgte at trække sig i baggrunden, hvilket den ikke gjorde særlig tit. Da vi kom hjem er det minimalt hvad jeg kan huske fra turen. Hvordan vi kom ud til lufthavnen var en gåde for mig, indtil jeg spurgte Oli.

140.000 fuldtidsstillinger rammes hvert år i DK af arbejdsbetinget stress

Metro, bus og tog rørte jeg ikke. Pladser med mange mennesker eller i det hele taget bare mange mennesker holdte jeg mig langt væk fra! Jeg kunne godt se at jeg blev nødt til at gøre noget ved angsten, den blev kun værre. Jeg startede derfor til psykolog hvor vi nu i snart 3 måneder har arbejdet med min angst. Jeg kan allerede mærke en stor forskel fra da jeg startede. Idag kan jeg godt tage en bus, tage ud at handle osv. Ting som jeg hellere ville dø end at skulle kaste mig ud i dengang. Mit rengøringsvanvid er også kommet ned på et minimum.

Undersøgelser viser, at vi ca. halvdelen af tiden ikke er opmærksomme på der, hvor vi er lige nu. Vi er mentalt et helt andet sted, hvor vi som regel er i gang med at fortælle historien om os selv i en lidt bedre (eller dårligere) udgave. Og det koster, fordi det trækker humøret ned.

Mit budskab med det her indlæg er – Pas på jer selv!
Tving jer selv til at lytte til jer selv. Du er ikke superman og du kan ikke klarer hele verden! Anerkend dig selv og dine “fejl” – Du er ikke sat i verden for at kunne det hele og slet ikke på den halve tid! Ting tager tid, og de skal nok komme. Bare husk at have dig selv med og pas på dig selv. Du har kun én af dig – Så elsk dig selv og det liv du har fået.
Før du ved af det kan det vende 180 grader og vende op og ned på alt hvad du kender.

Har i noget i vil spørge om omkring det? Noget i er i tvivl om eller i har lyst til at spørge ind til min historie. Så skal i være mere end velkommen til at sende en mail til mig. Jeg lover at svarer jer alle sammen. Min mail er: line.enggrob@hotmail.com 

Kys♥

Alle fakta rubrikkerne er hentet herfra.

2

  • Ida

    Går igennem præcis det samme nu. Min krop kommer med alverdens signaler, og det sværeste er at anerkende de signaler. Jeg skal til Dk om 2 uger, og heg er også rædselslagen for at komme ud og flyve osv.. Heldigvis er min venindes mor psykolog/coach, så det gør mig lidt mere betryggende. Super godt indlæg, og vide at man ikke er alene.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Du er slet ikke alene 🙂
      Sejt at du flyver alligevel, det er vejen frem og væk fra angst og stress.
      Rigtig god tur til DK 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Culottes on le' blog